Новости

Битола инфо

(Фотогалерија) Муслиманите во Битола го прославуваат Курбан Бајрам

Со утринската молитва сабах-намаз, а потоа и со молитвата бајрам-намаз започна тридневна прослава на Курбан Бајрам, во која почитта кон Алах муслиманите ја искажуваат со колење курбан.

Главната манифестација за Курбан Бајрам во Битола се одржа во Исак Челеби Џамија во Битола, предводена од имамот Орхан Демири.

     

 

СН Брокер
To Top