Новости

Битола инфо

(Фотогалерија) Со дефилето на Ансамбл Македонија започна 13-от Локум фест

Со дефилето на Ансамбл Македонија започна 13-то издание на фестивалот Локум фест – музика и традиција. Дефилето започна од плоштадот Магнолија каде испеаја неколку староградски песни и чалгии а потоа се упатија кон Старата битолска чаршија каде што се одржува фестивалот.

Првата вечер продолжи со настапот на Thanos Stavridis & dRom од Грција.

GOLD
To Top