Новости

Битола инфо

Фотогалерија од Купот на Македонија во бодибилдинг и фитнес во Битола: City Gym најуспешен боди билдинг и фитнес клуб

Синоќа во Спортската сала „Младост“ се одржа долгоочекуваниот Куп на Македонија во бодибилдинг и фитнес, чиј организатор е Бодибилдинг и фитнес федерацијата на Македонија и легендата на бодибилдингот, Зоран Лазаревски – Паљо.

City Gym беше еден од најуспешните боди билдинг и фитнес клубови во Битола на Куп на Македонија 2018, а натпреварувачите ја изразија својата благодарност до Евротип,  Хардкор Шоп, Сити Џим за спонзорството и поддршката за учество на Купот. Борче Стојаноски прогласен за победник во тешка категорија и апсолутен шампион на Македонија. Владе Станковски – Тито, победник во полутешка категорија и ветерани, додека Марија Здравевска третопласирана во бикини фитнес. Петар Стојановски беше третопласиран во класик категорија. Тие

Организацијата на овој Куп беше и прославување 23 години постоење на Фитнес Паљо. Вечерашниот Куп на Македонија значеше и квалификации за европското и балканското првенство во бодибилдинг, фитнес, боди-фитнес и бикини.

Евротип
Евротип
To Top