Новости

Битола инфо

Фотогалерија од 30-от планинарски марш во чест на Димитар Илиевски Мурато

Денеска се одржа традиционалниот планинарски марш кој се одржува во чест на освојувањето на Монт Еверест од страна на Димитар Илиевски – Мурато.

Планинарите се движат од Битола па се до “Димев Врв“ на планината Баба што се наоѓа на неколку метри под врвот Пелистер.

Организатор на маршот е ПСК „Пелистер“, а оваа година имаше огромен интерес.

GOLD
To Top