Новости

Битола инфо

(Фото) Завршија подготовките за утрешниот ракометен спектакл во Битола

Општина Битола заедно со неколку компании помагатели, ги завршија сите подготовки во спортската сала „Боро Чурлевски“ пред престојниот натпревар на Македонската ракометна репрезентација со репрезентацијата на Турција.

Деновиве заврши поправката на инсталацијата, се изврши сервисирање на рефлекторите, се уредија соблекувалните и тоалетите, а поставена е и специјалната подлога на теренот.

По речиси 15 години, повторно во Битола, македонската ракометна репрезентација на свој терен ќе одигра меѓународен натпревар, во храмот на ракометот, спортската сала „Боро Чурлевски“.

      

 

СН Брокер
To Top