Новости

Битола инфо

(Фото) Муслиманите од Битола го прославуваат Рамазан Бајрам

Со утринска молитва во неколку џамии во градот, муслиманите од Битола денеска го прославуваат еден од двата најголеми муслимански празници, Рамазан Бајрам.

Рано наутро верниците се собираат на бајрамска молитва во џамија, а потоа се враќаат во своите домови со најблиските на бајрамска трпеза, која е карактеризирана со традиционална бајрамска баклава. Празникот Рамазан Бајрам претставува хуманост, солидарност, блискост, љубов и почит кон сите блиски и другите.

Хајдар Кади Џамија

Исак Челеби Џамија

Џамија Хатуние

GOLD
To Top