Новости

Битола инфо

Во Битола денеска регистрирани 3 нови случаи на Ковид 19

Денес на регионот за ЈЗУ Центар за јавно здравје- Битола се регистрирани 5 нови случаи на COVID-19:

– 3 во Битола (лица на возраст од 21, 62 и 82 години, од нив едно лице дава податок за контакт со веќе регистрирано позитивно лице од потесното семејство)
– 2 во Кичево (лица на возраст од 31 и 42 години, од нив едно лице дава податок за контакт со веќе регистрирано позитивнo лице).

Во Ресен и Демир Хисар нема новорегистрирани лица.
Денес регистрирани се и 8 оздравени лица (5 од Ресен, 1 од Демир Хисар и 2 од Кичево).

ЈЗУ Центар за јавно здравје – Битола

GOLD
To Top