Новости

Битола инфо

Во Битола излезноста до 15 часот е 35,94 проценти

Општинската изборна комисија во Битола информира дека до 15 часот гласале 35,94 проценти од вкупниот број избирачи запишани во Единствениот избирачки список во кој се евидентирани 80.882 граѓани со право на глас.

Изборниот процес во Општина Битола се реализира на 170 избирачки места. Евидентирани се шест кандидати за градоначалник и 14 листи со кандидати за членови на Советот на Општина Битола.

Евротип
SNBROKER
To Top