Новости

Битола инфо

Вработен во ЈП „Комуналец Битола“ пронашол артилериска граната на депонија

На 06.04.2021 во Полициското одделение Новаци, В.Ѓ.(54) од Битола, вработен во ЈП „Комуналец Битола“, пријавил дека, додека работел на депонија, пронашол артилериска граната 75мм од Првата светска војна. Гранатата била безбедно подигната од пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување за понатамошна постапка.

GOLD
To Top