Новости

Битола инфо

Двајца ракометари од Битола се позитивни на Ковид 19

Од министерството за здравство потврдија дека две лица од ракометен клуб се позитивни на Ковид 19, а се на возраст од 18 години. Лицата во моментов се асимптоматски, а тестирани се приватно при рутинска контрола организирана од клубот. Од нивните контакти, за 16 лица е даден предлог до санитарната инспекција за ставање под здравствен надзор.

Извор: ТВ Тера

GOLD
To Top