Новости

Битола инфо

Донација од Ротари Широк Сокак за болницата и здравствениот дом

Ротаракт Широк Сокак реализираше донација за ЈЗУ „Д-р Хаим Абраванел“- Битола и ЈЗУ Клиничка Болница „Др. Трифун Пановски“ – Битола, Оддел за Инфективни болести, и тоа:
✔️500 парчиња хируршки маски
✔️100 парчиња гел за суво миење на раце
✔️500 парчиња хируршки ракавици
✔️500 парчиња тоалетна
✔️ течен сапун
✔️суви марамици
✔️средства за лична хигиена

Донацијата е во вредност од над 50.000 денари, набавени од Алкалоид АД Скопје, Де-Ло Хигиена, AWT International Macedonia

Упатувамат апел до сите кои што се во можност да донираат или да се упатат до нив за побрза реализација.

Здравјето и заштитата пред сè!

GOLD
To Top