Новости

Битола инфо

Еднен случај на Ковид 19 денес регистриран во Битола

Денес на регионот за ЈЗУ Центар за јавно здравје- Битола се регистрирани 8 нови случаи на COVID-19 :

– 1 во Битола (лице на возраст од 61 година, не дава податок за контакт со позитивно регистрирано лице);
– 4 во Демир Хисар (лица на возраст од 38, 65, 69 и 71 година).
– 3 во Кичево (лица на возраст од 42, 63 и 67 години)

Вкупниот број на активни случаи на регионот за ЈЗУ Центар за јавно здравје- Битола изнесува 228:

– Битола 69
– Кичево 102
– Ресен 23
– Д. Хисар 34

Во Ресен нема новорегистрирани лица.

Денес регистрирани се и 3 оздравени лица (1 од Демир Хисар и 2 од Битола).

ЈЗУ Центар за јавно здравје- Битола

GOLD
To Top