Новости

Битола инфо

Започна вакцинацијата во Битола со кинеската вакцина

Денеска во вакциналниот пункт во Битола кој се наоѓа во спортската сала на Медицинското училиште во Битола започна вакцинцијата која ќе опфаќа граѓани од пет општини: Битола, Прилеп, Крушево, Демир Хисар и Македонски Брод. Вкупно пријавени за вакциналниот пункт во Битола се околу 18.000 граѓани, додека за денешниот ден има 910 термини. Од утре до петок се предвидени по 950 термини дневно. Оваа недела се вакцинираат повозрасните граѓани.

GOLD
To Top