Новости

Битола инфо

Започна ски сезоната на „Копанки“ под будното око на Горската служба за спасување

Горската служба за спасување будно ќе го следи почетокот на ски сезоната на ски-патеката „Копанки“. 20 спасители се задолжени да се грижат за безбедноста на скијачите, максимално опремени со моторна санка и куче трагач, подготвени за евентуално извлекување или спасување.

Од Горската служба за спасување апелираат за зголемена претпазливост на скијачите.

Во случај, некој да има потреба од Спасувачката Служба може да се јави на телефонот 15 112.

GOLD
To Top