Новости

Битола инфо

Ин мемориам: Вања Георгиевски

На 58-годишна возраст во Битола почина Вања Георгиевски, битолски урбан лик, човек кој битолчани ќе го паметат како позитивен лик, кој неизмерно го сакаше Пелистер, во сите спортови и човек кој беше линкот на Битола со сите филмски екипи кои снимаа во Битола.

Вања беше присутен и ги бодреше ракометарите на Пелистер и македонската репрезентација на скоро сите гостувања.

Последните десетина година Вања беше дел од сите фимски екипи кои работеа во Битола и околината. Вања беше менаџер за локации, но на гостите, филсмки работници им помагаше во организацијата, одбирање на статистите, кетерингот, набавка на опрема и материјали.

GOLD
To Top