Новости

Битола инфо

Како звучи „Ако одам во Битола“ во изведба на јапонскиот оперски пејач Казухиро Котецу

Познатиот јапонски оперски пејач Казухиро Котецу ја испеа песната „Ако одам во Битола“. Овој уметник е познат по обработката и изведбата на македонски песни. Во македонскиот мелос се вљубил уште од 2013 година кога по препорака на Благој Нацоски го отпеал првиот репертоар на македонски песни започнувајќи со „Болен ми лежи Миле Поп Јорданов“ во Скопје и Битола.

Слушнете како звучи антологиската „Ако одам во Битола“ во изведба на Казухиро Котецу.

GOLD
To Top