Новости

Битола инфо

КУД Илинден – Битола настапи на Интернационалниот фолклорен фестивал во Корча, Албанија

Главниот фолклорен ансамбл на КУД Илинден Битола, настапи на Интернационалниот фолклорен фестивал во Корча, Албанија, каде имаше одлично претставување на задоволство на публиката и организаторот на фестивалот…
Ова е прв меѓународен фестивал од почетокот на Корона кризата, значајна увертира во финалните подготовки за 6 тата Светска Фоклоријада во Уфа, Русија, каде КУД Илинден ќе биде горд претставник на Македонија заедно со уште 60 ансамбли од целиот свет.

СН Брокер
To Top