Новости

Битола инфо

На подрачјето на Битола 44 лица возеле пребрзо

Вчера на подрачјето на СВР Битола била спроведена акциска контрола за санкционирање на возачи кои управуваат возила со брзина поголема од пропишаната.

Притоа, биле преземени 22 мерки, од кои за пречекорување на максималната дозволена брзина во населено место преземени се 11 мерки, а за пречекорување на максималната дозволена брзина надвор од населено место превземени се 11 мерки. Откриени се и 22 други видови прекршоци. За сите неправилности издадени се соодветни поднесоци, информираат од МВР.

Евротип
Евротип
To Top