Новости

Битола инфо

Новорегистрираниот случај денес во Битола е 51-годишно лице

Денес на регионот за ЈЗУ Центар за јавно здравје- Битола се потврдени 5 нови случаи на COVID-19:
– 1 во Битола (лице на возраст од 51 година, не дава податок за контакт со позитивно лице)
– 4 во Кичево (лица на возраст од 25, 34, 49 и 60 години, само 1 лице дава податок за контакт со позитивно лице од најблиското семејство)

Во Ресен и Д.Хисар денес нема новорегистрирани лица.
Денес се регистрирани 14 оздравени лица (6 од Битола, 3 од Демир Хисар и 5 од Кичево).

ЈЗУ Центар за јавно здравје- Битола

Евротип
Евротип
To Top