Новости

Битола инфо

Од понеделник во пунктот во Битола ќе почне ревакцинацијата со Фајзер

Вчера за вакцинација во регионалниот пункт во Битола биле пријавени 1459 лица, а на вакцинација дошле и се вакцинирале 1360.

Од понеделник ќе почне ревакцинацијата со „Фајзер“ ( втора доза) за граѓаните кои ја примија првата вакцина од „Фајзер“ во вакциналниот пункт во ОУ„Даме Груев“ во Битола.

Ревакцинацијата на овие лица ќе се врши во вакциналниот пункт во спортската сала на медицинското училиште на посебни пунтови.
Во истовреме продолжува имунизацијата на лица кои се пријавиле на системот, со кинеската „Синофарм“.

GOLD
To Top