Новости

Битола инфо

Од 34 санкционирани возачи, 22 ја пречекориле брзината – акциска контрола на СВР Битола

На 23.09.2021 на подрачјето на СВР Битола била спроведена акциска контрола за санкционирање на возачи кои управуваат возила со брзина поголема од пропишаната. Притоа, биле санкционирани 34 возачи, од кои 22 за пречекорување на максималната дозволена брзина во населено место и против 12 возачи за пречекорување на брзината надвор од населено место. Откриени се и 24 други видови прекршоци. За сите неправилности издадени се соодветни поднесоци.

Евротип
Евротип
To Top