Новости

Битола инфо

Ортопедот Обедниковски нов директор на клиничкиот центар во Битола

Лекарот Александар Обедниковски, специјалист ортопед од одделението за Ортопедија и трауматологија, е новиот директор на Битолската клиничка болница, објави порталот аплa.

Министерството за здравство со решение го назначи д-р Обедниковски за прв човек на Болницата.

Обедниковски во 2014 година доаѓа во Битолската клиничка болница како специјалист ортопед, а од 2018 година е субспецијалист трауматолог.

Обедниковски доаѓа на местото на досегашната директорка д-р Билјана Гагачовска.

Евротип
SNBROKER
To Top