Новости

Битола инфо

Пет нови случаи денеска во Битола

Денес на регионот за ЈЗУ Центар за јавно здравје- Битола се потврдени 9 нови случаи на COVID-19:
-5 во Битола (лица на возраст од 44 до 77 години, 3 лица даваат податок за контакт со веќе позитивно лице од семејството);
-2 во Кичево (лица на возраст од 56 и 61 година; едно лице дава податок за контакт со позитивно лице);
-2 во Ресен (лица на возраст од 55 и 69 години; двете лица даваат податок за контакт со позитивно лице);
Во Д. Хисар денес нема новозаболени лица.
Денес се регистрирани 7 оздравени лица (4 од Битола и 3 од Кичево) и едно починато лице од Кичево на возраст од 56 години (лицето почина во ГОБ 8 ми септември- Скопје).
ЈЗУ Центар за јавно здравје- Битола

 

GOLD
To Top