Новости

Битола инфо

Пет нови случаи на Ковид 19 во Битола

Денес на регионот за ЈЗУ Центар за јавно здравје- Битола се потврдени 9 нови случаи на COVID-19:
– 5 во Битола (лица на возраст од 18 до 60 години, три лица даваат податок за контакт со веќе позитивно лице)
– 2 во Кичево (лица на возраст од 34 и 51 година, двете лица даваат податок за контакт со веќе позитивно лице)
– 2 во Ресен (лица на возраст од 58 и 66 години, двете лица даваат податок за контакт со веќе позитивно лице)
Во Д. Хисар денес нема новозаболени лица.
Денес се регистрирани 13 оздравени лица (7 од Битола и 6 од Кичево).
ЈЗУ Центар за јавно здравје- Битола

GOLD
To Top