Новости

Битола инфо

Протест во Битола против полициската бруталност

Протестот, како што беше најавено започна на местото каде што се случи инцидентот во близина на поштата во Битола.


Се собраа да простираат заради како што рекоа бруталното однесување на полициски службеник и се заблагодарија до премиерот и министерот за внатрешни работи за осудата, брзата реакција и преземените мерки за санкционирање на полициските службеници.


Главна парола на протестот беше „Нема правда- нема мир“.


Откако му дадоа цвеќиња на полициските службеници, преку Широк Сокак продолжија до зградата на СВР Битола.

 

GOLD
To Top