Новости

Битола инфо

Санкциониран 41 возач при вчерашната контрола на СВР Битола

На 14.04.2021 на подрачјето на СВР Битола биле извршиле засилени контролни активности на патниот сообраќај, при што биле откриени и санкционирани 21 возач кои ја пречекориле дозволената брзина, 16 возачи кои не поседувале возачка дозвола, три возила со истечена регистрација, шест возачи кои зборувале на мобилен телефон, тројца кои не користеле сигурносен појас и двајца други кои извршиле неправилно престигнување. За сите неправилности издадени се соодветни налози.

GOLD
To Top