Новости

Битола инфо

СВР Битола казни 104 возачи за брзо возење

На 18.04.2021 во периодот од 12.00 до 18.00 часот Секторот за внатрешни работи Битола спроведе регионална акциска контрола за управување на возило со брзина поголема од пропишаната. Притоа, констатирани се 104 прекршоци, од кои 54 возачи ја пречекориле дозволената брзина надвор од населено место, а 50 возачи ја пречекориле брзината во населено место. За сите прекршоци изречени се соодветни санкции.

GOLD
To Top