Новости

Битола инфо

Уписите во средните училишта во Битола се одвиваат според протоколите

Од денеска до 18 јуни ќе се спроведува првото пријавување од јунскиот рок за упис во учебната 2020/2021 година, според критериумите утврдени во Конкурсот на Министерството за образивание и наука за запишување ученици во прва година во јавните средни училишта за настава во гимназиско, стручно, уметничко и за средно образование за ученици со посебни образовни потреби.

Уписот ќе биде организиран и спроведен согласно со насоките од Протоколот усвоен од Владата по препорака од Комисијата за заштита од заразни болести, кој е проследен до сите училишта.

Битолската гимназија „Јосип Броз Тито“ на својот Фејсбук профил објави фотографии од текот на уписите.

Евротип
SNBROKER
To Top