Новости

Битола инфо

Успешен настап за ТСК Спортакус на Macedonia Open

На Интернационалниот натпревар Macedonia Open кој се одржа на 20.11.2021 организиран од ТСК Прима Данза и Танцовата спортска федерација на Македонија, ТСК Спортакус се закити со вкупно 6 пехари, екипно 1 место или вкупно 98 златни медали, 3 сребрени и 1 бронзена од пријавени 52 танчери во следните дисциплини:

BASIC LATINO FITNES DUO JUNIOR 1 – прво место,

BASIC LATINO FITNES BIG TEAM JUVENILE 1 – прво место,

BASIC LATINO BIG TEAM JUVENILE 2 – прво место,

BASIC OPEN DANCE SOLO JUVENILE 2 – прво место,

BASIC OPEN DANCE SOLO JUVENILE 1 – прво место,

BASIC STREET DANCE SOLO JUVENILE 2 – прво место,

OPEN LATINO FITNESS DUO JUVENILE 2 – прво место,

OPEN LATINO FITNESS SMALL TEAM SENIOR – прво место,

OPEN LATINO FITNESS BIG TEAM JUVENILE 2 – прво место,

SHOW DANCE DUO JUNIOR 1 – прво место,

ACRO DANCE SOLO JUVENILE 2 – прво место,

OPEN DANCE SOLO JUNIOR 1 – прво место,

OPEN DANCE SOLO YOUTH – второ место,

OPEN DANCE SOLO JUNIOR – прво место,

OPEN DANCE DUO JUVENILE 2 – прво место,

STREET DANCE SOLO JUVENILE 1 – прво место,

STREET DANCE SOLO JUNIOR 1 – трето место,

STREET DANCE DUO JUVENILE 2 – прво место,

STREET DANCE DUO JUVENILE 2 – второ место,

STREET DANCE DUO JUNIOR 1 – прво место,

STREET DANCE DUO YOUTH – прво место,

ALL AGE MEGA TEAM – прво место.

Евротип
SNBROKER
To Top