Новости

Битола инфо

ФОТО: Голем пожар избувна во фабриката „Жито Битола“

Голем пожар избувна попладнево во фабриката за брашно „Жито Битола“.

Пожарот се гасне со две пожарникарски возила и седум пожарникари. На помош пристигнуваат уште девет пожарникари.

Засега нема информации за причините за пожарот. Сѐ уште не е доволно јасно ниту што точно гори во фабриката. Фабриката е во приватна сопственост и работи како млин и произведува бели пецива.

Евротип
SNBROKER
To Top