Новости

Битола инфо

100 нови случаи во Битола, најмногу активни случаи после Скопје

Во последните 24 часа се направени 3.927 тестирања, а регистрирани се 1.163 нови случаи на КОВИД-19 од нив во Битола 100.

Регистриран е 1 оздравен пациент. Пријавени се 2 починати лица: (63г и 69г).

Направени се 117 тестови преку ЦЈЗ Битола. Плодност – 93.

Дистрибуција по градови Заболени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
Скопје 62030, активни 10830
Прилеп 7461, активни 1063
Куманово 7441, активни 1202
Тетово 6607, активни 689
Битола 5130, активни 1246
Велес 4854, активни 798
Гостивар 4779, активни 527
Кавадарци 4723, активни 721
Штип 4490, активни 496
Охрид 4434, активни 853
Струмица 3511, активни 478
Струга 2777, активни 286
Кочани 2411, активни 283
Кичево 2180, активни 295
Неготино 2026, активни 349
Гевгелија 1989, активни 413
Свети Николе 1347, активни 137
Крива Паланка 1126, активни 104
Ресен 1104, активни 228
Радовиш 982, активни 148
Берово 929, активни 138
Дебар 880, активни 55
Делчево 879, активни 105
Пробиштип 725, активни 81
Виница 670, активни 100
Валандово 578, активни 105
Крушево 446, активни 123
Богданци 432, активни 71
Демир Капија 378, активни 63
Кратово 340, активни 26
Демир Хисар 339, активни 47
Македонски Брод 323, активни 48
Пехчево 239, активни 26
Македонска Каменица 212, активни 14
Дојран 119, активни 16

GOLD
To Top