Новости

Битола инфо

18-годишната Ана единствена девојка која скокаше по крстот во Битола

18-годишната Ана Крбалеска беш единствената девојка меѓу триесеттемина момчиња кои денеска скокаа по крстот во базенот во дворот на црквата „Свети Великомаченик Димитриј“ во Битола. Таа денеска прв пат скокаше по крстот.

Инаку Ана е спортист, таа тренира фудбал, често планинари и е четврта година во фудбалската паралелка во средното земјоделско училиште во Битола.

GOLD
To Top