Новости

Битола инфо

21 нов случај на Ковид 19 денеска во Битола

Денес на регионот за ЈЗУ Центар за јавно здравје- Битола се потврдени 40 нови случаи на COVID-19:
– 21 во Битола (лица на возраст од 19 до 70 години, 10 лица даваат податок за контакт со позитивно лице поврзани во фамилијарни кластери)
– 13 во Кичево (лица на возраст од 20 до 66 години, 5 лица даваат податок за контакт со позитивно лице од семејството)
– 6 во Ресен (лица на возраст од 22 до 83 години, 2 лица даваат податок за контакт со позитивно лице)
Во Д. Хисар денес нема новозаболени лица.
Денес се регистрирани 15 оздравени лица (9 од Битола, 3 од Ресен и 3 од Кичево).
ЈЗУ Центар за јавно здравје – Битола

GOLD
To Top