Новости

Економија

Барселона со нови мерки за хотелите и туристите

Истовремено на популарните Балеари усвоен е закон за намалување на слободните туристички кревети, пишува шпанскиот весник „Паис” прашувајќи се колку уште туристи Шпанија може да издржи.

Градските власти во Барселона воведоа нови мерки на новите хотели во центарот на градот, за да го намалат бројот на туристите во пребукираните делови на каталонскиот главен град.

Истовремено на популарните Балеари усвоен е закон за намалување на слободните туристички кревети, пишува шпанскиот весник „Паис” прашувајќи се колку уште туристи Шпанија може да издржи.

Извор: vecer.mk

GOLD
To Top