Новости

Економија

Вработените во градинките со повисока плата

Јунската плата на вработените во градинките кои ја очекуваат на сметките овој месец ќе биде зголемена за 16 отсто

Владеачкиот СОцијалдемократски сојуз на Македонија вели дека продолжува со креирање и имплементација на политики и реформи кои носат повеќе пари за сите граѓани.

„Со измените на Законот за заштита на децата, јунската плата на сите вработени во градинките е повисока за 16 отсто. Зборот важи, за нас секој е важен!“, соопштија од таму.

Мерката е на барање на Министерството за труд и социјала продолжуваат,а опд таму веруваат дека со истата ќе се подобрат условите за децата кaко и секојдневните услови во градинките каде започнува нивниот развој пренесува фактор.

Евротип
SNBROKER
To Top