Новости

Економија

Годинава подобар квалитет, но помал род на пченицата

Жетвата годинава е со многу добар квалитет, но родот по хектар е помал од планираното. Некаде приходите се за 60 отсто помали, велат земјоделците.

Родот во некои области од земјава е полош во споредба со ланскиот.

Од Министерството за земјоделство велат дека годинава очекуван бил помалиот род поради лошите временски прилики.

 

Извор: www.mkd.mk

GOLD
To Top