Новости

Економија

Денеска нови цени на горивата

Денеска напладне Регулаторната комисија за енергетика треба да ги соопшти новите утврдени цени на горивата.  Секои две недели Регулаторната комисија за енергетика прави корекција на малопродажните цени на нафтените деривати во Македонија.

Според последните цени малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 65,50 денари за литар, ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 67,50 ден/литар.
Неколку недели цената на горивата се зголемуваше, по што и дизелот ја премина границата од 60 денари, а со последните две одлуки цената се намалува.

GOLD
To Top