Новости

Економија

Добри вести: Значително поевтинува нафтата

Ако продолжи трендот на намалување на цените на суровата нафта на светските берзи, извесно е дека во втората недела од ноември ќе има ново значително поевтинување на нафетните деривати во малопродажба.
Само од понеделникот до денеска цената на суровата нафта на берзата во Лондон е пониска за 3 долари а во однос на просечната цена врз основа на која регулаторот ја формираше цената, за дури 6 долари.
Од вторник, во Македонија се возат горива за пониски цени и тоа бензините за 3 односно 3,5 денари, а дизелот за 1,5 денари.

Гориво        Цена

БС 95           71,5 ден.

БС 98           73 ден.

Дизел          67,5 ден.

GOLD
To Top