Новости

Економија

Иран почна да извезува гас во Ирак

Иран почна да извезува гас во Ирак, согласно договорот според кој оваа соседна земја ќе стане најголем клиент на иранскиот гас, соопшти Министерството за нафта во Техеран.

– Иранскиот извоз на природен гас во Ирак почна со количество од седум милиони метри кубни дневно, а на крај треба да достигне 35 милиони метри кубни, изјави иранскиот заменик министер за нафта Амир Хосеин Заманини.

Извор: vecer.mk

GOLD
To Top