Новости

Економија

Кодирана акција во Битола

Вистинска атракција на Широк Сокак денеска предизвикаа група млади луѓе на чии тела беа прикачени движечки бордови на кои беше испишан QR код. Групата млади прошетаа и во паркот, каде што исто беа точка на внимание.  Но, тие не ни откриваат што се крие зад кодот кој го носат на своите тела. Тие порачаа дека само со скенирање на кодот може да се дознае што претставува оваа кампања.

 

 

GOLD
To Top