Новости

Економија

Лукаревска: За две недели ќе бидат исплатени парите од „Мој ДДВ“

За две недели ќе бидат исплатени парите од повратот на ДДВ што граѓаните го прават со скенирање на фискалните сметки. Директорката Лукаревска не сакаше да открие точна бројка на компании кои се казнети за неиздвање на фискални сметки – откако почна скенирањето на фискалните со што граѓаните се ставени во улога на инспектори, но посочува дека бројаката е поголема од сто.

Наплатата на даноците се одвива со добро темпо тврди директорката и годинава очекува како што кажа „брилијантна“ наплата на даноци пренесува Телма.

[/su_youtube]
GOLD
To Top