Новости

Економија

Нови цени на горивата од полноќ

Регулаторната комисија за енергетика денеска напладне треба да ги соопшти ноивите цени на горивата.

Цените минатата недела останаа непроменети.

Бензин супер 98 се продава и понатаму за  71,50 денари литар, додека Бензин супер 95 – 69,50 денари литар.

Цената на дизелот остана 61,50 ден.

Малопродажната цена на мазутот М-1 НС се намали минатата недела за 1,914 денари и килограм од тој енергенс чини 34,167 денар.

РКЕ ја донесе одлуката врз основа на цените на нафтените деривати на светскиот пазар и курсот на денарот во однос на доларот во тек на предминатата недела.

GOLD
To Top