Новости

Економија

Од полноќ се очекуваат нови цени на горивата

Намалување на цените на нафтените деривати за помал износ е она што треба да се очекува од денешната одлука на Регулаторната комисија за енергетика. Движењето не цените на суровата нафта на светските берзи покажува дека позначителни промени на цената на бензинските пумпи низ Македонија не треба да се очекува.
Во изминатите 14 дена цените се движеа околу границата од 74 долари достигнувајќи минимум од 72 долари во неколку дена и максимум од 76,5 долари.
Тука некаде беше и просекот од последната пресметка на Регулаторот. Оттука, некои посериозни промени не се за очекување.

Со последната одлука цените на нафтените деривати паднаа за 1,5 денари.

Малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 72денари на ЕУРОСУПЕР БС-98 74 а на дизелот 63,50 денари за еден литар. 

GOLD
To Top