Новости

Економија

Од 1 јули државата ќе враќа ДДВ по 30 илјади денари за секое семејство

Од 1 јули стартува концептот за повраток на ДДВ, односно од секоја издадена фискална сметка секој граѓанин ќе има 15 отсто повраток на средствата.

Проекцијата е дека најмалку 150 милиони евра годишно ќе се вратат назад кај граѓаните. Ова е само почеток на економските мерки, а Владата најавија дека не застануваат тука и оти ќе следат и други мерки за враќање на парите назад кај граѓаните.

Според проценките просечно секое семејство би добило по околу 30.000 денари пренесува скопјеинфо.

GOLD
To Top