Новости

Економија

Повисока плата и за вработените во социјалните центри

22 проценти повисоки плати добија месецов социјалните работници, Царовска најави дополнително покачување од септември.

Стручен работник во социјалните центри  од овој месец зема повисока плата за 4000 денари, кај вработените со 15 годишен стаж платата е повисока за околу 6000 денари.

Министерската Мила Царовска вели на овој начин го враќаат достоинството кај социјалните работници.

Дополнително покачување најавува за 5 проценти во септември.

Евротип
SNBROKER
To Top