Новости

Економија

Русија ја избегнува Украина за транзит на гас

Според податоците на „Газпром“, тој гасовод го зголемил дневниот транзит од 56 милиони кубни метри на 71,5.

Се поголемо количество руски гас се пумпа преку гасоводот ОПАЛ и тоа во момент кога Русија се обидува да го намали транзитот на тој енергенс преку Украина.

Истовремено, транзитот на гас преку Украина падна од 161 на 147,6 метри кубни.

 

Извор: plusinfo.mk

 

GOLD
To Top