Новости

Економија

Успешните шефови знаат дека…

На секој работник од големо значење му е правилниот пристап од страна на шефот. Но, важно е да знаете дека тешко е да се биде совесен шеф.

Што сметате дека е потребно за да дојдете до позицијата шеф, како тоа место да го задржите и како да бидете авторитет над работниците?

Работниците треба да ги плаќате реално

Многу работници донесуваат одлука да ги напуштат работното место и да се префрлат на друго каде што ќе бидат повеќе платени. Многу експерти им го завртеа грбот на компаниите и се вработија на работното место каде што земаат поголема плата, а некои дури креираа и сопствени компании.

Криење на проблемите

Не се двоумете да го кажете своето мислење, иако е тешко и можеби на некого нема да му се допадне. Доколку ги сокриете проблемите тоа може да ви наштети. Ова е особено важно доколку сакате нешто да поправите.

Бидете одговорни

Менаџерската позиција прво ви носи одговорност, а потоа задоволство како што е авторитетот и поголемата месечна заработка.

Формирајте одличен тим

Колективот всушност треба да биде еден тим. Работата во групи носи поголем ефект и подобра атмосфера во заедницата. Способниот претпоставен знае како да оформи одличен тим.

Извор: denar.mk

 

GOLD
To Top