Новости

Економија

Горивата остануваат со иста цена, се менува цената на мазутот

Малопродажните цени на бензините „евросупер БС-95“ и „евросупер БС-98“, „евродизелот“ (Д-Е V) и на екстра-лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) не се менуваат, а малопродажната цена на мазутот М-1 НС се намалува 1,000 денар/кг и сега ќе изнесува 54,291 денари/кг.

Од 24.6.2022 година, од 00.01 часот. максималните цени на нафтените деривати ќе изнесуваат:

– моторен бензин „евросупер БС-95“ – 110,00 (денари/литар)

– моторен бензин „евросупер БС-98“ – 112,00 (денари/литар)

– дизел-гориво „евродизел БС“ (Д-Е V) – 110,00 (денари/литар)

– масло за горење екстра-лесно 1 (ЕЛ-1) – 107,00 (денари/литар)

– мазут М-1 НС – 54,291 (денари/килограм)

Евротип
SNBROKER
To Top