Новости

Економија

Нова цена на горивата денеска

Денес Регулаторната комисија согласно Законот, како и секој понеделник одлучува за утврдување на новите цени кои ќе важат почнувајќи од 5. октомври 2021, а врз основа на движењето на светските берзи со нафта.

Минатата недела бензинот се точеше за 72,00 денари за ЕУРОСУПЕР БС – 95 додека ЕУРОСУПЕР БС – 98 чинеше 74,00 ден/литар. Од друга страна дизелот се точеше по 63,00 ден/литар.

 

 

Евротип
Евротип
To Top