Новости

Македонија

ЈП патишта ќе ја мери носивоста на патот Фаришка клисура – Прилеп

Јавно претпријатие за државни патишта денеска од 10 до 17 часот со специјално мерно возило ќе врши мерење на патот  А1, делница Фаришка клисура – Прилеп.

Како што соопшти АМСМ, мерењето се состои од застанување на секои 100 метри на патот и мерење на носивоста на коловозот со спуштање на товар.

Од Автомото друштвото замолуваат на трпеливост и крајна внимателност при возење на горенаведената патна делница.

GOLD
To Top